Κατάλληλο το νερό για πόση στον Τύρναβο και Περαχώρα (νέα ανακοίνωση)

Μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στο Δήμο μας, παρουσιάστηκε πρόβλημα στη θολότητα του νερού στις υδρευτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΤ στον Τύρναβο, στο Δαμάσι και στην Περαχώρα.

Η επιχείρηση πραγματοποίησε συνεχή καθαρισμό στις γεωτρήσεις και στα εσωτερικά δίκτυα των οικισμών, με αποτέλεσμα την πλήρη αποκατάσταση της θολότητας του νερού στον Τύρναβο και στην Περαχώρα.

Η χλωρίωση του νερού συνεχίζεται αδιάλειπτα σε όλους τους οικισμούς.

Οι μικροβιολογικές αναλύσεις που έκανε η ΔΕΥΑΤ έδειξαν ότι το νερό σε όλες τους οικισμούς (Τυρνάβου και Περαχώρας) είναι καθαρό για πόση.

 

Πλέον, το νερό ύδρευσης στον Τύρναβο και στην Περαχώρα επιτρέπεται για πόση από σήμερα Σάββατο 06/03/2021.

 

Συνιστάται στους καταναλωτές να αφήσουν τις βρύσες ανοιχτές για αρκετά λεπτά, ώστε να καθαρίσει το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης των κατοικιών τους.

 

Για οποιοδήποτε πρόβλημα στην ύδρευση καλέστε από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο στους αριθμούς βλαβών 6932371752 & 6979443665.

 

Μετά το πέρας των εργασιών ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και να συγχαρώ όλο το προσωπικό της ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν τις τελευταίες ώρες. Κατάφεραν, λοιπόν, παρά τα πρωτόγνωρα σεισμικά φαινόμενα και τις ζημιές που προκάλεσαν άμεσα να αποκαταστήσουν τις βλάβες και να επανέλθει η υδροδότηση στον Τύρναβο. Έτσι, οι κάτοικοι του Τυρνάβου απολαμβάνουν και πάλι πόσιμο και ασφαλές νερό